‘Lifegoals, levensdoelen, wat zijn levensdoelen en wat kun jij ermee?’

Terwijl ik deze blog aan het typen ben, stik ik bijna van de zenuwen. Ik schrijf deze blog op maandag 24 augustus. Morgen (dinsdag 25 augustus) ga ik namelijk mijn allergrootste levensdoel in vervulling brengen: ik ga mijn ogen laseren! Wanneer mijn zenuwen bijna z’n hoogtepunt bereikt lijken te hebben, gaat mijn telefoon af. Ik krijg de doktersassistente van de ooglaserkliniek aan de lijn.

Mevrouw, uw afspraak van aanstaande dinsdag gaat niet door vanwege een technisch mankement aan het ooglaserapparaat. Uw ogen kunnen dinsdag niet gelaserd worden.’

Ruk. Wat een domper weer denk ik gelijk.

Na 3.5 jaar elk dubbeltje opzij gezet te hebben en één NO-GO tijdens de intake te hebben overleefd, zat het wachten er nu écht op! Althans dat dacht ik. Nu komt er echter opnieuw een obstakel bij. Obstakels, ofwel continue veranderingen zijn een weerspiegeling van het realistische leven als je het mij vraagt… nietwaar?

Hoe dan ook, naast de teleurstelling van net ben ik ook ergens nog steeds blij, opgelucht en dankbaar dat de afspraak van aanstaande dinsdag verplaatst kon worden naar zondag 30 augustus.

Naast teleurstelling, blijheid, opluchting en dankbaarheid merk ik óók nog steeds heel eerlijk angst.

‘Want, wat nou als het laseren van mijn ogen niet goed gaat?’

Toch weerhoudt deze angst mij er niet van om dit te gaan doen…

De reden om mijn ogen te gaan laseren

De afgelopen jaren waren alles behalve een pretje voor mijn ogen én voor mijn eigen kwaliteit van leven. Zoals je misschien weet of nog niet: ik heb e-norm veel last van allergieën. Allergieën voor huisstofmijt, parfums, schuimmiddels, alcohol, water, huisdieren zijn mij niet onbekend. Én ohja, ik ben zelfs allergisch voor jou. Wattes?

Laat me het je uitleggen…

Ik ben niet allergisch voor jou als mens. Denk ik. Hoewel, dat zou zomaar wel kunnen ;). Nee, dit is een grap. 🙂

Ik ben allergisch voor jouw huidschilfers.

Wanneer ik in contact kom met één van mijn allergieën, dan ga ik krabben en wrijven in mijn ogen. Ik ben vrijwel de he-le dag door in mijn ogen aan het wrijven. Elke dag weer ben ik enorm bewust bezig om zo min mogelijk te maken te krijgen met mijn allergieën. Ik draag bewust geen parfums, deo’s of make-up, heb geen huisdieren, laat de afwas heel vaak door anderen doen ;), en ik douche of zwem altijd gepland.

Enorm energie rovend en frustrerend als je het mij vraagt. Naast dat mijn huid én ogen vaak geïrriteerd zijn, liggen ook mijn lenzen en bril vaker op de grond dan dat ze daadwerkelijk braaf in mijn ogen of op mijn neus blijven zitten. Al met al, waren er genoeg redenen voor mij om 3.5 jaar geleden op zoek te gaan naar mogelijkheden. Op zoek te gaan naar mogelijkheden die wél werken. Op zoek te gaan naar hoe dit anders kon.

‘want, als iets niet (meer) werkt voor jou en mij, dan doe jij en ik toch wat anders?’

Het kan altijd anders

Het kan altijd anders. Een vrij heftige uitspraak vind je niet? Yes, en dat vind ik ook nog steeds. Elke keer wanneer ik bezig ben met het verkennen van een (nieuwe) levensdoel of wens bezorgt mij dat intense angsten. En dit zie ik ook heel vaak terug bij een ander. Angst omdat ik en jij niet weten hoe de situatie zal aflopen. Daarnaast willen wij graag de controle bewaren. Iets wat jij misschien ook wel herkent van jezelf. Ook komen er bij het verkennen van (nieuwe) levensdoelen altijd niet-helpende overtuigingen kijken:

‘dit lukt mij toch niet’

‘ik kan dit toch niet’

‘laat maar, dit is toch niets voor mij’

Ook iets van herkenbaar?

Je bent niet de enige...

En dan heb ik nog geeneens gehad met jou over het volgende obstakel: HOE om te gaan met de mening van anderen, wanneer jij van plan bent om iets in jouw leven anders aan te pakken.

Toen ik mijn omgeving vertelde over mijn levensdoel ‘ooglaseren’, waren de eerste reacties allemaal:

‘oh, straks wordt je nog blind ook!’ of

‘weet je het wel heeeeeeel zeker?’

Klonk voor mij ook niet bepaald als heel motiverend en positiefs… ?

Toch weerhielden deze reacties mij er niet van om met mijn levensdoel ‘ooglaseren’ aan de gang te gaan.

Jou wel?

Laat jij je veelal nog steeds beïnvloeden door de meningen van anderen als het gaat om iets willen veranderen in jouw leven?

Zonde….

‘Levensdoelen, wat zijn dat en wat kun jij hiermee?’

Levensdoelen, lifegoals… Woorden die je vandaag de dag steeds meer ziet terugkomen. Er worden zat boeken over dit onderwerp geschreven. Kijk maar in jouw plaatselijke boekhandel. Op zich een prima gewaarwording. Bewustwording over een onderwerp als levensdoelen is altijd een eerste fijne stap als je het mij vraagt.

Voor als je nog niet weet wat levensdoelen zijn (ik wist het eerst lange tijd ook niet, dus ‘gek’ of ‘raar’ vind ik dat niet)….

Levensdoelen zijn kort door de bocht doelen die jouw leven zin geven. Het zijn vaak ergens diepe verlangens en wensen…

Bij veel mensen werkt het ontzettend inspirerend wanneer ze iets lezen over levensdoelen, lifegoals of wensen. 😉 Bij mij in iedergeval wel.

En ik gok zomaar dat jij achter je mobiel of computer ook een vlammetje in je onderbuik voelt.

Nietwaar?

Maar dan?

Wat volgt er na deze fase van inspiratie bij jou?

Niets?

Blijft het altijd alleen bij inspiratie?

Zonde?!

Wat zijn jouw levensdoelen eigenlijk?

Waar doe jij het allemaal voor?

Appen/bellen mag altijd om te laten weten wat jouw levensdoelen zijn: 06-36396310

Ik ben namelijk hééél benieuwd! 😉

Liefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s